Наслідки негоди в Україні: одна особа загинула, чотири – травмовані

 

Через погіршення погодних умов в Україні в понеділок, 24 лютого, одна особа загинула та чотири особи травмовано.

Про це йдеться у зведенні пресслужби ДСНС.

“24 лютого під час ускладнення погодних умов (пориви вітру) внаслідок падіння дерев 1 особа загинула (у місті Одеса) та 4 особи травмовано (в містах Херсон, Кропивницький, Івано-Франківськ та Запоріжжя). Частково пошкоджено покрівлі 56 житлових будинків та 93 об’єктів соціально-побутової сфери у 9 областях (Одеській, Херсонській, Миколаївській, Кіровоградській, Вінницькій, Івано-Франківській,  Запорізькій, Тернопільській та Чернівецькій)”, – зазначено в довідці Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Одна жінка літнього віку загинула внаслідок падіння дерева в Одесі. Лише в одному цьому місті було повалено вітром близько 400 дерев, обірвано 10 високовольтних ліній.

У місті Херсон внаслідок падіння дерева було травмовано дитину 2007 р.н., а в Кропивницькому – літню громадянку.

Підрозділами було ДСНС здійснено 211 виїздів для надання допомоги населенню, прибрано 239 повалених дерев. Всього залучалося 774 рятувальники та 208 одиниць техніки ДСНС.

Станом на 7-му годину 25 лютого залишаються знеструмленими 504 населені пункти у 12 областях, а саме: Миколаївська – 147, Одеська – 124, Дніпропетровська – 69, Херсонська – 52, Запорізька – 41, Донецька – 25, Полтавська – 11, Вінницька – 11, Сумська – 8, Кіровоградська – 8, Черкаська – 5 та Луганська – 3.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

За повідомленням Укргідрометцентру, 25 лютого в Україні, крім північних областей, також очікуються пориви вітру 15-20 м/с (1-й рівень небезпечності, “жовтий”).

Читайте також:
У Миколаєві вітер зірвав дах відремонтованої казарми: Міноборони готує судовий позов. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна