Сюжет від Бондаря: а що як ізольовані в Санжарах залишаться єдиними здоровими в країні?

 

Андрій Бондар
письменник, перекладач, блогер

(FB)

Сюжет.

Люди із новосанжарського карантину сидять чотири тижні там, за парканом з охоронцями, і переживають різні обстеження та профілактичні заходи.

А за цих чотири тижні відбуваються різні події в Європі: вогнище коронавірусу знайшли у Венеції. Його підчепили всі ґондольєри, які останнім часом возили багато різних китайських туристів у своїх ґондолах. І тепер від цих ґондольєрів заразилися туристи з усіх континентів.

Тобто такий Антипотоп і Антиной – найголовніша небезпека походить від людини з веслом, яка заражає кожну тварину та її пару.

Певна річ, вірус звичайними бусиками Салерно-Ярмолинці привозять також в Україну, й він одразу ж набуває фантастично стрімкого поширення.

Отже, як ви розумієте, тепер сюжетна лінія мала би повернутися до Нових Санжар Полтавської області, де на карантині сидять абсолютно здорові кількдесят людей, тоді як навколо шаленіє вірус і здорових уже не залишилось.

І тут якраз можна би було розвинути сюжет у кількох різних жанрових варіяціях. На поверхні, звісно, фільм жахів, ходячі мерці і твердиня здорових, які викопали навколо диспансеру глибокий рівчак і збудували частокіл. Ну, і така собі метафора: перші нібито заражені стануть останніми здоровими на цій землі.

Читайте також:
Коронавірус в Італії: уже понад 130 хворих, влада ізолює регіони

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна