Поліція розслідує смерть бізнесмена в домі ексглави МЗС Кожари як умисне вбивство

 

Смерть колишнього голови правління телеканалу “Інтер”, гендиректора холдингу Atlantic Group Сергія Старицького в будинку ексглави МЗС Леоніда Кожари на Київщині розслідується як умисне вбивство.

Як повідомило ввечері 22 лютого управління комунікації Національної поліції України, перекваліфікація кримінального провадження із самогубства на умисне вбивство відбулася за погодженням із прокуратурою.

Попередньо встановлено, що в будинку перебували троє осіб – подружжя і їхній гість. Усі троє вживали алкогольні напої. Зі слів жінки, вона перебувала в іншій кімнаті, коли гість нібито вистрілив собі в голову із пістолета господаря.

Для встановлення всіх обставин події проводяться першочергові слідчі дії, зокрема призначено ряд експертиз: судово-медичну, комплексну молекулярно-генетичну, дактилоскопичну, балістичну та хімічну.

“На цей час правоохоронці отримали дані, які дають підстави припускати, що чоловік міг не сам покінчити із життям. А відтак за погодженням із прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство – ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України”, – сказано в повідомленні поліції.

Як повідомляла “Новинарня“, за даними поліції, 22 лютого у селі Чайки Київської області був виявлений мертвим 56-річний житель столиці із вогнепальною раною. Зі ЗМІ стало відомо, що це бізнесмен Сергій Старицький. Він із 1992 року займався рекламною та видавничою справою, свого часу був главою компанії “Перехід-media”, президентом хокейного клубу “Сокіл”, керівником департаменту міжнародних зв’язків Держтелерадіо України, входив до керівництва телеканалу “Інтер”, очолював холдинг Atlantic Group.

Смерть Старицького настала в будинку його друга, колишнього міністра закордонних справ України часів Януковича Леоніда Кожари.
Деякі ЗМІ писали, що Старицький і Кожара влаштували застілля, після чого гостя знайшли застреленим із пістолета Кожари Jericho 941.

Спершу правоохоронці розглядали як основну версію самогубство, відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою відміткою “Самогубство”.
Друг і брат Старицького натомість заявили, що, за висновками правоохоронців, смертельний постріл було здійснено з кількох метрів, а 23 лютого життєлюб Сергій збирався відзначати День радянської армії.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.