Лайнер Diamond Princess після карантину покинули перші пасажири

 

Пасажири круїзного лайнера Diamond Princess почали полишати його борт після двотижневого карантину через спалах коронавірусу COVID-19.

Про це у середу, 19 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на ВВС.

Станом на 19 лютого, зараження зафіксовано у 542 пасажирів і членів екіпажу корабля.

Це найбільший осередок зараження хворобою за межами материкового Китаю.

Зійти на берег дозволили лише тим людям, вірусний тест показав негативний результат і симптомів хвороби немає. Пасажири, які перебували в каютах з зараженими людьми, залишаться на додатковий карантин, навіть якщо їх вірусні тести були негативними. При цьому, влада низки країн евакуювали з лайнера своїх громадян ще кілька днів тому.

Судно Diamond Princess перебуває на карантині в Японії з 4 лютого.

МОЗ Японії прийняло таке рішення після того, як в одного з хворих на кораблі виявили коронавірусну інфекцію 2019-nCoV (СOVID 19).

Всього на судні 3 700 людей з 56 країн світу, з яких 2 700 – пасажири.

Згідно з останніми даними, по всьому світу було зареєстровано понад 74 000 підтверджених випадків зараження коронавірусом нового типу COVID-19, а також 2004 смертей.

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який досі не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Медики також підтвердили передачу невідомого вірусу від людини до людини. Хвороба супроводжується лихоманкою і нестачею повітря.

Місто Ухань у провінції Хубей ізолювали.

4 лютого в японському порту Йокогами поставили на карантин круїзний лайнер Diamond Princess, оскільки в одного з пасажирів виявили коронавірус 2019-nCoV. Під наглядом лікарів на судні перебували близько 3700 осіб із 56 країн, включаючи членів екіпажу. На судні були 25 громадян України, всі вони члени екіпажу. Захворіли два українці. Їх разом з іншими інфікованими перемістили до шпиталю.

5 лютого стало відомо, що Україна отримала тестсистему для виявлення коронавірусу.

Читайте також:
На Тернопільщині звели блокпости, щоб не допустити приїзд евакуйованих з Китаю

РФ заборонила в’їзд громадянам Китаю через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна