США випробували балістичну ракету Trident II

 

США здійснили успішний випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети Trident II (D5LE) біля узбережжя Каліфорнії.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 17 лютого, про це повідомили у пресслужбі ВМС США.

“ВМС США здійснили плановий випробувальний запуск ракети Trident II (D5LE) без бойової частини з підводного човна USS Maine (SSBN-741) типу “Огайо” на західному тестовому полігоні біля узбережжя Сан-Дієго, Каліфорнія, сьогодні (16 лютого, – “Н”.)”, – йдеться у повідомленні.

Це був 178-й тестовий запуск Trident II. Він “підтвердив очікувані характеристики системи” ракети, а також дозволив отримати додаткові відомості про надійність і точність.

У вересні 2019 року ВМС США здійснили чотири заплановані випробувальні пуски ракет Trident II (D5) з підводного човна USS Nebraska (SSBN-739), на узбережжі Південної Каліфорнії.

Читайте також:
У США успішно запустили ракету-носій, створену за участю України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна