Зеленський анонсував Міністерство реінтеграції Донбасу за закликав іноземців до фандрайзингу

 

Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів України та представників бізнесу долучитися до реалізації інфраструктурних і соціальних проєктів у Донецькій та Луганській областях.

Про це він заявив у суботу, 15 лютого, під час виступу на “Українському ланчі” в Мюнхені, повідомляє пресслужба глави держави.

Президент нагадав, що для відновлення інфраструктури Донбасу в Україні створено “фонд світового рівня”.

“Він поєднує в собі два «вікна». Перше – для міжнародних партнерів, організацій та фундацій. Друге – для українського фонду, який залучатиме кошти приватного сектору та індивідуальних донорів”, – зазначив Зеленський.

За його словами, основними пріоритетами фонду є великі інфраструктурні проєкти, робота з місцевим бізнесом та його доступне кредитування, турбота про найменш захищені верстви населення, подолання наслідків війни – з фокусом на молодь, жінок, дітей та ветеранів.

“Уперше такий фонд адмініструється спільно Світовим банком, офісом президента та урядом України”, – сказав Зеленський.

Крім того, Зеленський проінформував, що в Україні планується створити Міністерство з питань реінтеграції та відновлення Донбасу.

“Закликаю наших міжнародних партнерів долучатися й разом зі мною почати фандрайзинг для відновлення та реінтеграції Донбасу”, – резюмував президент.

Читайте також:
“Ментальний сигнал про єдність країни”: Зеленський допустив спільні патрулі в ОРДЛО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна