Борчиня з Волині стала триразовою чемпіонкою Європи, поборовши у фіналі росіянку

 

Українка Юлія Ткач здобула золоту медаль на чемпіонаті Європи з боротьби, який проходить у Римі.

30-річна атлетка з Волині перемогла у ваговій категорії до 62 кг, поборовши 14 лютого у фінальній сутичці росіянку Інну Тражукову (2:1).

На шляху до фіналу наша співвітчизниця здолала представницю Білорусі Вероніку Іванову, а також колишню українку Тетяну Омельченко, яка виступає за Азербайджан.

Юлія Ткач із Ковеля вже втретє за кар’єру завоювала золото на континентальній першості. Раніше вона ставала найкращою на чемпіонатах Європи в 2011 і 2012 роках. Також на її рахунку перемога на Європейських іграх-2019.

Раніше, 11 лютого, на першості Європи в Римі золото виграв український борець греко-римського стилю Семен Новіков. У півфіналі вагової категорії до 87 кг 23-річний харків’янин у вольовому стилі переміг росіянина Олександра Комарова – 5:3, а у фіналі – угорця Віктора Лорінца (7:1).

Загалом на ЧЄ-2020 у Римі в українських борців і борчинь уже 11 нагород (2-3-6) і третє загальнокомандне місце, після Росії й Болгарії.
У жіночому заліку Україна друга.

Читайте також:
Жан Беленюк виборов “золото” чемпіонату Європи з греко-римської боротьби

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна