Жан Беленюк виборов “золото” чемпіонату Європи з греко-римської боротьби

 

28-річний український борець греко-римського стилю Жан Беленюк став чемпіоном Європи на турнірі, що відбувся у столиці Румунії.

Як повідомив “Укрінформ”, у фінальній сутичці киянин у ваговій категорії до 87 кг переміг на килимі бухарестського спорткомплексу Polyvalent Hall азербайджанця Іслама Аббасова (5:1).

На шляху до вирішального поєдинку українець здолав Іоанна Гуклека з Хорватії (6:1), угорця Еріка Сільвашші (3:1) та литовця Ейвідаса Станкевічюса (5:1).

Це вже третє континентальне золото Беленюка в кар’єрі.

Нагадаємо, раніше титули чемпіонок Європи у Бухаресті завоювали українки Оксана Лівач (50 кг), Ірина Гусяк (55 кг) і Алла Черкасова (68 кг) та Аліна Стадник-Махиня (72). Бронзовими призерами чемпіонату Євро-2019 стали наші борці вільного стилю Василь Шуптар (65 кг) та Олександр Хоцяновський (125 кг).

Читайте також:
Після українського паспорта Мораес повинен отримати військовий квиток, — Ващук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна