Зростання економіки України сповільнилося до 1,5%, – Держстат

 

Зростання реального ВВП України в четвертому кварталі 2019 року у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року становить 1,5%, сповільнившись з 4,1% в аналогічному вимірі кварталом раніше.

Про це в п’ятницю, 14 лютого, повідомляється на сайті Державної служби статистики України.

У порівнянні з попереднім кварталом з урахуванням сезонного фактора зростання економіки становило 0,1%.

Дані про зростання економіки за рік в цілому, про номінальний ВВП в розрахунку на одну особу не наводяться.

За інформацією “УНІАН”, зростання реального ВВП України в третьому кварталі 2019 року становить 4,1% в річному вираженні.

Очікуваний показник зростання за підсумками 2019 року в цілому на рівні близько 3,5% стане максимальним за останні 8 років.

Міжнародний валютний фонд прогнозував зростання економіки України у 2019 році на 3%, Світовий банк – на 2,7%, Європейський банк реконструкції та розвитку – на 3,3%.

Національний банк оцінював зростання економіки України у 2019 році на 3,5%. Державний бюджет України на 2019 рік заснований на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3%.

Читайте також:
У Нацбанку назвали ключові ризики для української економіки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна