Ексдепутатка від “Самопомочі” Вікторія Пташник іде на довибори в 179-му окрузі від “ЄС”

 

Народна депутатка VIII скликання від “Самопомочі” Вікторія Пташник оголосила про балотування до нинішньої Верховної Ради від партії “Європейська солідарність” на довиборах в окрузі №179 на Харківщині.

Як передає “Новинарня“, про це Пташник заявила у відеозверненні в четвер, 13 лютого.

“Я не можу спокійно спостерігати, як крок за кроком здають інтереси Держави, як руйнуються державні інституції, як Україна послаблює свої позиції на міжнародній арені.
Тому я йду на довибори до ВРУ по 179-му виборчому округу (Харківська область), які відбудуться 15 березня, разом із командою “Європейська солідарність”, – написала Вікторія Пташник у фейсбуці.

“Впевнена, що зараз парламенту, як ніколи, потрібна справжня проукраїнська опозиція, здатна конструктивно контролювати владу, захистити державність України та боротися з несправедливістю!” – додала вона.

Як відомо, юристка Вікторія Пташник уперше була обрана до парламенту в 2014 році від партії “Об’єднання “Самопоміч”.
Виключена з фракції “Самопоміч” за підтримку проєкту щодо децентралізації 31 серпня 2015 року.
У 2016-2017 роках була членом правління, співголовою партії “Демократичний альянс”.
У лютому 2019 року стала співініціатором створення громадсько-політичної платформи “Євроатлантичний порядок денний для України”.
До парламенту ІХ скликання балотувалася від партії “Голос” у в/о №223 в Києві (8-ме місце).

16 січня Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу проміжних виборів народного депутата в одномандатному виборчому окрузі №179 (Харківська область). До складу округу входять місто Лозова, Зачепилівський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Сахновщинський райони. Вибори там відбудуться в неділю, 15 березня 2020 року.

Станом на 12 лютого ЦВК зареєструвала на окрузі 14 кандидатів. Фаворитом вважається колишня голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. Від “Слуги народу” балотується тимчасово непрацююча Вікторія Алєксєйчук, уродженка Донеччини.

На окрузі №179 на виборах у липні 2019 року переміг кандидат від “Слуги народу” Олексій Кучер. Однак округ звільнився в листопаді, коли президент Володимир Зеленський призначив Кучера головою Харківської ОДА.

Читайте також:
Голова Харківської ОДА Світлична подала декларацію кандидата на посаду заступника секретаря РНБО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна