Голова Харківської ОДА Світлична подала декларацію кандидата на посаду заступника секретаря РНБО

 

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична подала електронну декларацію на посаду заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Її декларацію про доходи за 2018 рік оприлюднено у вівторок, 8 жовтня, в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Світлична задекларувала дві квартири (32,7 і 42,1 кв. м) і недобудований гараж (15 кв. м) у Харкові, а також автомобіль Peugeot 2014 року випуску.

Згідно з декларацією, зарплата Світличної за 2018 рік становила 214 тис. 710 грн. Крім того, голова ХОДА отримала подарунок від матері, Валентини Світличної, на суму, більшу за її річну зарплату – 261 тис. 560 грн. Світлична задекларувала грошові активи на рахунках у “ПриватБанку” ($358,28 грн та EUR94), а також готівкові кошти ($20 тис., EUR7 тис. та 100 тис. грн).

Вона зазначила, що була за сумісництвом професором кафедри загальноправових дисциплін факультету №6 у Харківському національному університеті внутрішніх справ, але ця робота не оплачувалася.

Юлії Світличній 35 років. Вона очолює Харківську ОДА з 15 жовтня 2016 року.

6 вересня Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет повідомив, що уряд ухвалив проект рішення президента України про звільнення (у зв’язку із завершенням повноважень попереднього президента) Юлії Світличної з посади голови Харківської обласної державної адміністрації, а також підтримав її повторне призначення головою Харківської ОДА. Президент Володимир Зеленський, проте, досі не підписав відповідних указів.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, голова підкомітету з питань організації і діяльності адвокатури, органів надання правової допомоги Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Олексій Кучер подав електронну декларацію на посаду голови Харківської облдержадміністрації.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський призначив Олексія Данілова секретарем Ради національної безпеки і оборони, перед цим звільнивши його з посади заступника секретаря РНБО.

Читайте також:
Наступні “5 кроків”: Кривонос провів нараду РНБО з протидії агресії в інформаційній сфері

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна