На Львівщині СБУ затримала поліцейських, які поширювали наркотики для покращення “результатів роботи”

 

Служба безпеки України затримала на Львівщині двох поліцейських керівників, які підозрюються в організації механізму розповсюдження та збуту наркотиків.

Про це повідомив пресцентр СБУ в середу, 12 лютого.

За версією слідства, заступник начальника одного з райвідділів Нацполіції спільно зі своїм підлеглим через погрози й шантаж залучили до протиправної діяльності наркозалежного із судимістю. Посередник отримував наркотики від поліцейських і перепродував “товар”. Після цього він надавав інформацію про покупців поліцейським, які, зловживаючи службовим становищем, штучно нарощували “результати роботи” відділу.

Правоохоронці затримали обох поліціянтів, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, при передачі посереднику амфетаміну і канабісу. Вилучені наркоречовини направлено на експертизу.

Затриманим планується оголосити про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів,) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Операція проводилася співробітниками УСБУ у Львівській області спільно зі слідчими ДБР під процесуальним керівництвом Прокуратури Львівської області.

Читайте також:
СБУ показала, як палить чотири тонни наркотиків. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна