Кандидатку на посаду в Нацраді судитимуть за фальшивий диплом

 

Харківська місцева прокуратура направила обвинувальний акт до суду стосовно колишньої радниці ексглави Харківської ОДА Юлії Світличної через нібито підробку диплому про вищу освіту.

Про це у четвер, 13 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на пресслужбу  прокуратури Харківської області.

За даними слідчих, під час проходження конкурсу на посаду члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення надала конкурсній комісії диплом про здобуття вищої освіти. Підозрювана не пройшла спецперевірку, адже виявилося, що диплом підроблений, про що Нацрада повідомила правоохоронцям.

У відомстві не називають імені чиновниці.

За даними видання Kharkiv Today, мова йде про Марію Андреас, яка була радницею ексголови ОДА Юлії Світличної з гуманітарних питань та зв’язків з громадськістю на громадських засадах.

Справу відкрили за ч. 4 ст. 358 (використання свідомо підробленого документа) Кримінального кодексу. Їй загрожує штраф, або арешт до 6 місяців або ув’язнення до 2 років.

Читайте також:

Голова Держбудінспекції втратив посаду через фальшивий диплом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна