У Чорногорії заборонили програми двох сербських каналів за мову ворожнечі

 

Рада Агентства з питань електронних медіа (SAEM) Чорногорії вирішила обмежити трансляцію програм двох сербських телеканалів через поширення ними ненависті, нетерпимості та дискримінації щодо чорногорців.

Про це у середу, 12 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на сторінку “Балканського оглядача” у фейсбуці.

Йдеться про програми “Добрий ранок, Сербія”, “Кирилиця” та “Після обіду” на Happy TV, а також “Новий ранок” на Pink M.

Кабельні оператори Чорногорії вже заблокували суперечливі програми, і наразі чорногорські телеглядачі під час трансляції забороненого контенту бачать чорний екран. Обмеження введені на три місяці.

Як зазначається в заяві SAEM, у цих програмах використані зневажливі або образливі вирази, які викликають інтенсивні негативні емоції, висловлена ворожість і принижуються представники чорногорського народу.

Рада Регуляторного органу електронних медіа Сербії (REM) вважає рішення чорногорського регулятора відкритою формою цензури та грубим порушенням Конвенції про транскордонне телебачення.

“Погляди, висловлені в цих програмах, безумовно, відрізняються від офіційної позиції Подгориці”, – заявили в REM. Але, на думку сербського регулятора, Чорногорія такими заходами створює “непотрібний розкол між двома державами та народами”.

Як писала “Новинарня“, у Чорногорії заарештували лідерів проросійської партії.

Читайте також:
У Косові на протесті сербів помітили співробітника спецслужби РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна