Зеленський звільнив Лутковську з ТКГ. Замість неї – генерал СБУ

 

Президент Володимир Зеленський звільнив Валерію Лутковську з робочої підгрупи з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи та натомість уповноважив Геннадія Кузнєцова представляти Україну.

Відповідний указ №51/2020 опублікований на сайті глави держави у вівторок, 11 лютого.

“На часткову зміну статті 1 указу Президента України від 19 червня 2019 року № 414 “Питання забезпечення представництва України у Тристоронній контактній групі» (зі змінами, внесеними указами від 9 липня 2019 року № 504, від 13 серпня 2019 року № 596 та від 18 вересня 2019 року № 701) уповноважити Кузнєцова Геннадія Івановича представляти Україну у робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, увільнивши від виконання цих обов’язків В.Лутковську”, – зазначається в документі.

Геннадій Кузнєцов – генерал-майор СБУ.

Геннадій Кузнєцов. Фото: скріншот з випуску новин та ТБ “Кременчуцькі новини”

З 7 березня 2014 року по 23 січня 2015 року  керував Центром спецоперацій із боротьби з тероризмом СБУ, більше відомий як спецпідрозділ “Альфа”. 

Під час проведення спецоперації в межах Антитерористичної операції на сході України отримав вогнепальне поранення.

У червні 2014 року був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Як відомо з відкритих джерел, досі Кузнєцов був представником СБУ у робочій групі з питань зниклих безвісти на Донбасі та військових і цивільних заручників при офісі президента.

Читайте також:
“Бійців ССО погодилися віддати тільки в обмін на беркутівців”, – Лутковська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна