У Рівному СБУ затримала організатора вбивства активіста, інсценувавши злочин

 

Служба безпеки України в Рівному запобігла замовному вбивству громадського активіста, який виступав проти незаконного видобутку бурштину та вирубки лісів у Рівненській і Житомирській областях. Для попередження вбивства було зімітовано вчинений злочин. Після цього замовника вбивства затримали.

Про це повідомив пресцентр СБУ в понеділок, 10 лютого.

Зазначається, що оперативники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ отримали інформацію про те, що раніше судимий мешканець Рівного підшукує через кримінальні кола виконавця для здійснення вбивства.

“Організатор злочину «замовив» місцевого активіста, який послідовно протидіяв схемам розкрадання державних природних ресурсів на території регіону. Правоохоронці встановили, що активіст через свою громадянську позицію заважав зловмиснику налагодити оборудки з нелегального видобування бурштину та вирубування лісів. До тіньового бізнесу фігурант справи планував залучити афілійовані структури, а також представників кримінальних кіл”, – розповіли в спецслужбі.

Співробітники СБУ задокументували факти збору зловмисником інформації про потенційну жертву.

Для вчинення злочину його організатор передав “кілеру” гранатомет РПГ-18 і дві бойові гранати. Убивство було інсценізоване.

Правоохоронці затримали замовника в Рівному під час звітування “кілера” перед організатором злочину.

Затриманому повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.Слідчі Головного слідчого управління СБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 2 п. 11 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України.

Спецоперація з викриття та затримання зловмисників проводилась спільно з Управліннями СБУ в Рівненській та Житомирській областях, бійцями Центру спеціальних операцій “Альфа” Служби безпеки України під процесуальним керівництвом офісу Генерального прокурора.

Читайте також:
СБУ інсценувала вбивство в Рівному: бізнесмена “замовила” колишня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна