У МВС відреагували на заяви правих щодо незаконного переслідування поліцією

 

У Міністерстві внутрішніх справ відреагували на  пресконференцію “Секретні документи МВС. Стеження за активістами”, де спікери оголосили про факти незаконного стеження за правими громадськими активістами та фабрикування кримінальних справ проти ветеранських організацій за вказівкою глави МВС Арсена Авакова.

Так, речник МВС Артем Шевченко у коментарі “Громадському” у вівторок, 11 лютого, зазначив, що не вважає оприлюднену активістами інформацію свідченням незаконних дій правоохоронців.

Порадив їм звертатися до прокуратури.

“Вся оперативна робота Національної поліції, зокрема, її Департаменту стратегічних розслідувань чітко регламентована КПК і ведеться під контролем прокуратури і суду. Якщо є ознаки порушення прав людини у цій роботі — треба звертатися до прокуратури, яка має повноваження покарати порушників-поліцейських. Не бачу тут ознак документа, бодай з мінімальною достовірністю. Це може бути все, що завгодно”, — зазначив Артем Шевченко.

Він також додав, що деякі з цих осіб перебувають під слідством.

Вони, за його словами, нібито намагаються видати себе за “жертв переслідування” і нагадати про себе у ЗМІ.

Читайте також:
“Потрапили під розробку”: активісти заявили про незаконне переслідування правих поліцією. ДОКУМЕНТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна