У партії Меркель вимагають якнайшвидше визначити нового кандидата в канцлери

 

Німецькі політики з консервативних партій, що входять до урядової коаліції, вимагають якнайшвидше визначитися з кандидатом на посаду голови уряду.

Про це у вівторок, 11 лютого, повідомляє “Новинарня” з посиланням на DW.

Від того, наскільки швидко партії оберуть нового кандидата, загалом залежить стабільність у всій Німеччині, заявив прем’єр-міністр Баварії, голова Християнсько-соціального союзу (ХСС) Маркус Зедер.

“Не може бути персональних дискусій протягом наступних дев’яти місяців. Це паралізує весь політичний процес”, – наголосив він. Потрібний “розумний і швидкий процес ухвалення рішень”.

“Йдеться не лише про одне персональне питання. Йдеться про стабільність всієї країни – про ХДС, звичайно, але і цілої країни”, – наголосив Зедер.

Своєю чергою голова ХДС в Нижній Саксонії Бернд Альтгусманн також закликав до швидкого визначення кандидатури на посаду канцлера країни.

“Ми повинні розсудливо і розумно, але в осяжному майбутньому пришвидшити процес знаходження відповідної особистості. Місяці затримок загрожуватимуть суворими випробуваннями”, – зазначив він.

На вівторок, 11 лютого, запланована зустріч коаліційних фракцій ХДС/ХСС та Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) в Бундестазі, на якій обговорять подальший план після заяви Аннегрет Крамп-Карренбауер. Опозиційні партії також проведуть зустрічі.

10 лютого Крамп-Карренбауер заявила, що залишить посаду голови ХДС та не висуватиметься в канцлери. Водночас вона залишиться міністром оборони ФРН.

Читайте також:
На службу в армію Німеччини планують залучати громадян інших країн ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна