Без пояснень: Трамп звільнив із Ради нацбезпеки близнюка експерта з питань України

 

Президент США Дональд Трамп без пояснення причини звільнив з Ради національної безпеки підполковника Євгенія Віндмана, брат-близнюк якого, Александр Віндман, був одним із ключових свідків у справі про імпічмент.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 10 лютого, про це повідомляє кореспондент Politico з посиланням на власні джерела.

Євгеній Віндман працював старшим юристом та службовцем з питань етики. Він також належав до Ради національної безпеки, в якій служив його брат. Однак не брав участі в процесі імпічменту, але їх обох звільнили в той же день, 7 лютого.

Як інформує “Європейська правда”, після резонансу у медіа, пов’язаного зі звільненням Александра Віндмана, яке сприйняли як помсту з боку Трампа, останній пояснив у Twitter, що підполковник “був дуже недисциплінованим, неправильно повідомляв про зміст моїх “ідеальних” дзвінків”.

Однак брат підполковника Александра Віндмана, Євгеній, 10 лютого досі не отримав “жодного пояснення” щодо свого звільнення.

Нагадаємо, 7 лютого радника із національної безпеки підполковника Александра Віндмана, який свідчив у розслідуванні імпічменту президента Дональда Трампа, звільнили з Білого дому.

19 листопада 2019 року під час відкритого слухання у Палаті представників в рамках розгляду справи про імпічмент Віндман заявив, що йому пропонували посаду міністра оборони України.

Згодом колишній секретар РНБО України Олександр Данилюк зізнався, що пропонував підполковнику США Александру Віндману очолити Міноборони України жартома.

Читайте також:
Невдалий імпічмент: Сенат США виправдав Трампа за обома пунктами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна