У Росії затримали військового НГУ, який поїхав туди під час відпустки

 

У Росії затримали військовослужбовця Національної гвардії України, який вчасно не повернувся в частину після відпустки. В РФ щодо нього розпочато кримінальну справу про незаконний перетин кордону.

Про це 10 лютого повідомив “Укрінформу” начальник пресслужби Східного територіального управління НГУ (Харків) підполковник Дмитро Образцов.

“Військовослужбовець за контрактом, що був затриманий в Росії, проходить службу у військовій частині 3017. Із 15 січня по 29 січня він знаходився у щорічній основній відпустці без виїзду за кордон. Мав повернутися до військової частини 30 січня 2020 року, але не прибув з відпустки, про що було повідомлено військового прокурора Харківського гарнізону та призначено службове розслідування”, – розповів Образцов.

За його словами, інформація про затримання нацгвардійця надійшла від Держприкордонслужби України 3 лютого.

“Є посилання про те, що 22 січня від прикордонної служби ФСБ РФ отримано факсимільним зв’язком повідомлення про затримання за порушення режиму державного кордону РФ громадянина України 1997 р.н. Документи, що посвідчують особу, відсутні”, – зазначив речник.

Образцов додав, що 28 січня російська сторона повідомила, що відносно затриманого громадянина України порушено кримінальну справу за ч.1 ст.322 КК РФ “Незаконне перетинання державного кордону”.

В Україні справою нацгвардійця займається ДБР.

Читайте також:
У Маріуполі СБУ затримала гранатометника “ДНР”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна