Сирійські системи ППО ледь не збили пасажирський літак

 

Офіційний представник міністерства оборони Росії Ігор Конашенков виступив зі звинуваченнями на адресу Ізраїлю після того, як системи ППО Сирії ледь не збили пасажирський лайнер Airbus-320 зі 172 пасажирами на борту.

Про це у п’ятницю, 7 лютого, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на росЗМІ.

За словами представника Міноборони РФ, пасажирський лайнер Airbus-320 зі 172 пасажирами на борту, що виконував рейс Тегеран – Дамаск, заходив на посадку в момент атаки ізраїльських винищувачів в районі аеропорту.

Літак вивели із зони ураження сирійської системи ППО, розповів Конашенков.

Лайнер здійснив екстрену посадку на російській авіабазі “Хмеймім”.

Конашенков звинуватив Ізраїль у тому, що він проводить військові операції в повітрі, використовуючи для прикриття або блокування дій сирійських сил ППО цивільні літаки.

Конашенков сказав, що ВПС Ізраїлю завдали раптовий удар по передмістях столиці Сирії 6 лютого вночі.

Чотири винищувачі F-16 без заходу в повітряний простір країни випустили вісім ракет “повітря-земля”, сказав він. Під час відбиття удару сирійські військові активно застосовували комплекси ППО.

Читайте також:

Депутат Бундестагу звинуватив Путіна у “найгірших воєнних злочинах”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна