У Києві презентували онлайн-сервіс державних послуг “ДіЯ”

 

Кабінет Міністрів України спільно з президентом Володимиром Зеленським у четвер, 6 лютого, презентував онлайн-сервіс для отримання державних послуг “ДіЯ”.

Як передає “Новинарня“, очільник уряду Олексій Гончарук повідомив, що за допомогою додатку надаватимуть 50 основних держпослуг уже у 2020 році, зокрема, реєстрацію ФОП та юридичних осіб, “єМалятко”, а також послуги для перевізників, будівельників і власників авто.

Також до кінця лютого у сервісі має з’явитися можливість оцифрувати ID-картку та біометричний закордонний паспорт.

До 2024 року Кабмін має намір цифровізувати всі держпослуги.

“Загалом наша мета – зробити так, щоб усі відносини з державою людина могла здійснювати за допомогою звичайного смартфона та інтернету. Зокрема голосувати – і це наша мрія, і ми це зробимо – на президентських, парламентських чи місцевих виборах. Це виклик. Амбітний, але досяжний”, – сказав Володимир Зеленський.

Мобільний додаток вже можна завантажити в App Store та Google Play. Наразі в ньому доступні лише електронні версії водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Це перші сервіси, які тестувало Мінцифри.

Читайте також:
Держава заблокує Netflix у разі невиконання нового законодавства, – Потураєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна