Держава заблокує Netflix у разі невиконання нового законодавства, – Потураєв

 

Держава буде готова заблокувати іноземні медіа з платним доступом (таких як Netflix), якщо вони відмовляться виконувати норми обов’язкової реєстрації, яку передбачає законопроєкт “Про медіа”, та інші вимоги щодо оподаткування, передбачені українським законодавством.

Таке переконання висловив заступник голови комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв під час громадського обговорення законопроєкту в середу, 29 січня, повідомляє “Детектор медіа”.

“Ми готові йти навіть до європейських судів. Але стоятимемо на захисті власних індустрій”, – сказав він, назвавши це питання політичним.

Нагадаємо, у статті 61 законопроєкту “Про медіа” йдеться: “Обов’язковій реєстрації підлягають суб’єкти, що здійснюють мовлення без використання радіочастотного ресурсу, суб’єкти у сфері друкованих медіа, провайдери аудіовізуальних сервісів, а також суб’єкти у сфері медіа, в тому числі й нерезиденти України, які надають користувачам на території України доступ до своїх медіа-сервісів на умовах, що передбачають оплату користувачами доступу чи користування такими медіасервісами”.

Також у парламенті, за словами Потураєва, зареєстрований законопроєкт, який передбачає спеціальне оподаткування для таких сервісів як Netflix.

17 січня комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт № 2693 “Про медіа”.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Читайте також:

Мовний Зе-відкат: законопроєкт “Про медіа” може перекреслити важливі здобутки закону про мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна