Разумков розпорядився обмежити доступ людей у приміщення Ради. “ЄС” вимагає скасувати

 

Фракція “Європейська солідарність” збирає підписи нардепів до керівництва Верховної Ради для того, щоб скасувати обмеження на доступ гостей, експертів і депутатів минулих скликань до кулуарів та комітетів парламенту.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив член фракції “ЄС” Володимир В’ятрович.

“Європейська солідарність” почала збір підписів народних депутатів під зверненням до [голови ВР Дмитра] Разумкова з закликом не ганьбитися перед Україною і світом і скасувати ці обмеження”, – написав В’ятрович у фейсбуці 6 лютого.

“Совково-авторитарний характер нинішнього режиму проявляється не тільки в розгортанні репресій, але і в загальному наступі на права, свободи й демократичні традиції. Свіжий приклад – розпорядження спікера Разумкова про обмеження доступу людей у Верховну Раду.
Упродовж останніх років доступ до приміщень парламенту було значно спрощено, завдяки чому люди могли відвідувати засідання Ради і її комітетів, включатися в законотворчу роботу. Але «слуги народу» вирішили, що законодавчий орган надто відкритий для народу. Новим рішенням різко звужено коло людей, які можуть замовляти перепустки на вхід до приміщень парламенту”, – ідеться в повідомленні В’ятровича.

“Всупереч закону, який передбачає відкритість роботи парламентських комітетів, звичайні депутати не зможуть без дозволу керівництва фракцій чи комітетів запросити експертів до участі в такій роботі. Робити фото та відео в кулуарах Ради можна лише акредитованим журналістам і тим, кому апарат ВР дозволив фотографувати!
І вишенька на торті – заборона допуску в кулуари Ради і приміщення комітетів депутатів попередніх скликань. Навіть люди, які проголошували незалежність України, мають право тепер пройти на засідання комітету чи в кулуари Ради лише отримавши спеціальний дозвіл”, – зазначив депутат.

Читайте також:
“Продукування макулатури”: В’ятрович розкритикував законопроєкт Бужанського “про Третій Рейх та інші радянські республіки”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна