Японія вперше приєднається до військових навчань “See Breeze-2020”

 

Сили самооборони Японії вперше візьмуть участь у цьогорічних військових навчаннях “See Breeze-2020”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 5 лютого, йшлося під час зустрічі в Міноборони України керівництва вітчизняного оборонного відомства з японською делегацією.

Українську сторону представляв Міністр оборони Андрій Загороднюк та його заступники.

Від Японії участь у заході взяв глава делегації цієї країни — Генеральний директор Департаменту систем командування, управління, зв’язку, обміну інформацією і розвідки (C4) Командування Сухопутних військ Сил самооборони Японії генерал-майор Джиро Хірое.

Зазначається, що японську делегацію поінформували про мілітаризацію окупованого Російською Федерацією Кримського півострова, а також про дестабілізаційні дії, які чинить держава-агресор в Азово-Чорноморському регіоні.

“Заступник начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Бессараб звернув увагу на необхідність продовження військового співробітництва між країнами та висловив сподівання керівництва українських Збройних Сил на розширення військового співробітництва з японськими військовими під час міжнародних навчань. За його словами, важливим фактором у цьому процесі має стати участь представників Сил самооборони Японії в цьогорічних навчаннях “See Breeze-2020″, що проходитимуть в Україні”, – акцентували речникии МОУ.

За підсумками зустрічі сторони окреслили основні напрями міжнародного оборонного співробітництва між Україною та Японією та домовилися про продовження взаємовигідної співпраці у цій сфері.

Якими були “See Breeze” у 2019 році 

У 2019 році в навчаннях взяли участь кораблі й підрозділи України, Сполучених Штатів Америки, Болгарії, Великої Британії, Греції, Грузії, Данії, Італії, Латвії, Естонії, Канади, Литви, Молдови, Норвегії, Румунії, Польщі, Франції, Туреччини та Швеції.

Загальна чисельність особового складу — понад три тисячі осіб. Були задіяні 33 кораблі та 27 літальних апаратів. Як і торік навчання, відбулися в північно-західній частині Чорного моря, в портах, аеропортах і на полігонах Одеської та Миколаївської областей.

Загалом під час навчань корабельні екіпажі пройшли в морі близько 2500 миль, авіатори налітали більше ніж 300 годин, морські піхотинці виконали понад три сотні стрибків із парашутом, близько 300 годин під водою провели дайвери.

Читайте також:
Море, небо, земля – три стихії Sea Breeze 2019. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна