Мінські угоди потребують уточнення та деталізації, – посол Франції

 

Мінські угоди на сьогодні є найкращою базою для припинення війни на Донбасі, однак їх текст потребує уточнення.

Як повідомляє “Новинарня“, таку думку в інтерв’ю “Громадському” висловив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

“Позиція Франції дуже проста: сьогодні немає кращої бази, аніж Мінські угоди. Сьогодні немає кращого тексту, який би давав можливість просуватися у врегулюванні конфлікту. Так само наразі не винайшли кращого за нормандський дипломатичного формату роботи — формату, в якому беруть участь Франція, Німеччина, Україна та Росія”, – зазначив він.

“Водночас очевидно, що в самому тексті Мінських угод є пункти, які не є визначеними, які заслуговують на уточнення, пояснення та деталізацію. Особливо це стосується послідовності дій. Потрібно, щоби експерти зібралися за столом та деталізували пункти”, – продовжив дипломат.

Понсен нагадав, що Мінські угоди були підписані зокрема і Україною. Їх треба взяти за основу, однак далі можливі інтерпретації.

Як інформувала “Новинарня“, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі в Мінську Олексій Резніков також заявляв, що Мінські угоди повинні бути переглянуті у частині черговості контролю над кордоном і проведення виборів на Донбасі.

Читайте також:
Україна підготує зміни до Мінських угод до березня 2020 року, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна