Дрон ОБСЄ зафіксував 300 протитанкових мін біля Верхньошироківського

 

Безпілотний літальний апарат моніторингової місії ОБСЄ виявив щонайменше 300 ймовірно протитанкових мін, установлених в районі Верхньошироківського Новоазовського району Донецької області.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться в опублікованому звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні від 3 лютого.

“31 січня БПЛА середнього радіусу дії вперше зафіксував щонайменше 300 ймовірно протитанкових мін, установлених у три ряди протяжністю приблизно 700 метрів з півночі на південь, орієнтовно за 650 метрів на захід від Верхньошироківського”, – йдеться у документі спостерігачів.

У СММ ОБСЄ зазначили, що ці міни не були зафіксовані під час спостереження від 12 вересня 2019 року.

Згідно зі звітом, безпілотник також знову виявив щонайменше 100 протитанкових мін приблизно за 3,5 км на північ від Верхньошироківського та близько 200 – установлених у два ряди приблизно за 1,7 км далі на захід.

За оцінкою СММ ОБСЄ, усі вищезазначені міни належать російським збройним формуванням.

Читайте також:
240 “чорних вдів” на 60 квадратах: сапери “Півночі” ліквідували мінне поле біля Оріхового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна