Байден ризикує втратити лідерство уже на перших праймеріз, – ЗМІ

 

Попередні результати перших праймеріз Демпартії США в Айові показали впевнене лідерство Берні Сандерса й Піта Буттіджича, які суттєво посунули Джо Байдена.

Про це у понеділок, 3 лютого, повідомило видання The Hill.

“Хай там що станеться сьогодні, я маю намір змагатися на кожному кроці свого шляху і боротися за кожен ваш голос”, – цитує видання Байдена.

Штат Айова став першим у США, де проходять праймеріз – вибори єдиного кандидата в президенти всередині партії. І якщо в республіканському таборі все зрозуміло (тут основним кандидатом на тлі кількох формальних суперників виступає Дональд Трамп), то у демократів точиться боротьба.

За попередніми результатами, несподівано високу підтримку здобули сенатор Берні Сандерс та міський голова Саут-Бенд Піт Буттіджич. Поки голоси ще остаточно не підраховані, Байден відстає від лідерської групи на 4-6%.

Водночас у штабі Байдена висловили впевненість, що він увійде до трійки переможців в Айові.

Як показують соцопитування, колишній віцепрезидент зберігає першість у низці штатів, а також серед різних груп виборців. Зокрема, він має потужну підтримку в середовищі афроамериканців, зазначає видання.

Після проведення кокусів в Айові оприлюднення їх результатів відкладали через через “невідповідності” в їх результатах.

Читайте також:
Ртуть і Байден: ексгенпрокурор Шокін заявив, що в Греції його труїли, він був при смерті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна