Біля мечеті у Києві поліція влаштувала перевірку мусульман: затримали 25 осіб

 

У Києві поліція влаштувала позапланову перевірку документів у прихожан мечеті Ісламського культурного центру. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 31 січня, пише муфтій Духовного управління мусульман України УММА Саїд Ісмагілов у Фейсбуці.

За словами Ісмагілова, масову перевірку мусульман проводили близько 40 людей влаштували Облаву під час п’ятничної молитви – особливо шанованої в ісламі.

“В Києві у п’ятницю, 31 січня, поліція спільно з представниками міграційної служби влаштувала позапланову перевірку документів у прихожан мечеті Ісламського культурного центру”, – пише він.

Також були затримані і вивезені автобусами 25 осіб, у яких не було з собою документів.

“У нас що, в Києві встановлено паспортний режим, або військовий стан? Я розумію, що міграційна служба повинна робити свою роботу, але не біля воріт мечетей, церков та інших культових споруд! Я не можу собі уявити, щоб у християнського храму, або іудейської синагоги так само влаштовували перевірку всіх, хто йде на молитву. За що таке ставлення до мусульман України?”, – написав Ісмагілов.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що працівники міграційної служби свої дії пояснили “рейдом по виявленню нелегальних мігрантів”.

Читайте також:
У Криму силовики на бронетехніці нагрянули в “неправильну” мечеть під час молитви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна