Бойовики на Донбасі заблокували в’їзд місії ОБСЄ

 

Російсько-окупаційні війська на Донбасі знову заблокували в’їзд патрулю місії ОБСЄ на окуповану територію з боку Маріуполя.

Про це у п’ятницю, 31 січня, повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

За даними звіту місії ОБСЄ від 30 січня, представники збройних формувань Росії відмовили патрулю в проїзді на тимчасово окуповану територію через блокпост біля населеного пункту Верхнєшироківське на півдні Донецької області.

При цьому цивільні автомобілі продовжували перетинати блокпост в обох напрямках.

Через цей блокпост здійснюється проїзд в район, в якому згідно з Мінськими угодами заборонено розміщувати важке озброєння і військову техніку. На цьому блокпосту з початку року місія фіксує більше третини від загального числа обмежень.

“Такі дії можуть мати на меті приховати заборонену діяльність збройних формувань Російської Федерації, зосередження, пересування або підготовку військ”, – зазначає українська сторона.

Як писала “Новинарня“, безпілотник ОБСЄ зафіксував пів сотні танків росіян на полігонах ОРДО.

Читайте також:
На Донеччині пенсіонера поранило вибухом у власному подвір’ї, – ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна