Безпілотник ОБСЄ зафіксував півсотні танків росіян на полігонах ОРДО

 

Окупанти продовжують підтягувати заборонене Мінськими домовленостями озброєння, розміщуючи його як з порушенням ліній відведення, так і за межами виділених місць зберігання озброєння.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 29 січня, вчергове б’є на сполох Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Так, зокрема, у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 28 січня 2020 року оприлюднена інформація, що 26 січня безпілотний літальний апарат малого радіусу дії на непідконтрольній урядові України території зафіксував:

  • 4 буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм);
  • 2 самохідні гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) біля населеного пункту Біле;
  • 1 САУ (2С9 «Нона-С», 120 мм) біля населеного пункту Голубівка.

У цей же день БПЛА дальнього радіуса дії зафіксував 1 танк (Т-64) та 1 вірогідно міномет (невстановленого типу) біля населених пунктів Новоселівка та Нижнє Лозове.

Наступного дня патруль Місії зафіксував 3 буксирувані гаубиці (Д-30 «Жаба», 122 мм) у населеному пункті Новогригорівка. Зазначене озброєння було розміщене з порушенням ліній відведення.

“23 січня за допомогою повітряного спостереження зафіксовано 49 танків (невстановленого типу) на полігонах біля населених пунктів Круглик та Мануйлівка. Зазначене озброєння розміщене за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання”, – кажуть речники ОС.

Уривок звіту ОБСЄ №22/2020 від 28 січня 2020 року

Села Круглик та Мануйлівка знаходяться  у Шахтарському районі Донеччини на території, тимчасово непідконтрольній українській владі.

Як інформувала “Новинарня“, росіяни переганяють важке озброєння через житлові райони Донбасу.

Читайте також:
Окупанти відкрили вогонь з мінометів біля Лебединського. ОС відповіли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна