Уряд спростив перетин КПВВ для підлітків з ОРДЛО

 

Уряд підтримав рішення спростити процедуру виїзду з тимчасово окупованої території підліткам 14-16 років, які не мали можливості оформити паспорт громадянина України, або які його втратили.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 29 січня, інформує пресцентр Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та ВПО України.

Зазначається, що відповідно до прийнятої постанови, до 1 травня 2020 року підлітки зможуть перетнути лінію розмежування за свідоцтвом про народження.

“Це стане можливістю для всіх, тих підлітків, які мешкають на ТОТ приїхати на контрольовану українською владою територією, оформити паспорт та в подальшому безперешкодно перетинати КПВВ. Вони отримають можливість інтегруватись в український простір, вступити до українських ВНЗ та відчути себе повноцінними громадянами країни із усіма правами та можливостями, якими їх забезпечує держава”, – каже міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда.

Читайте також:
На Донбасі відкриють три опорні лікарні неподалік КПВВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна