Парасюк подав скаргу до ЄСПЛ через недопуск до виборів у Раду

 

Екснардеп Володимир Парасюк подав скаргу до Європейського суду з прав людини на незаконне, на його думку, рішення щодо недопуску його до виборів до Верховної Ради України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у понеділок, 27 січня, написав на сторінці у Фейсбуці адвокат Владислав Добош.

Європейський суд з прав людини отримав скаргу Володимира Парасюка… ЦВК не допустила до виборів Володимира як найбільш рейтингового кандидата на окрузі, бо його помічник за дорученням сплатив за нього в касі банку заставу”, – написав адвокат.

Адвокат додав, що дії ЦВК були оскаржені в 6-му апеляційному Адміністративному суді та Верховному суді України.

“Але, незважаючи на Конституцію України, практику Європейського Суду та довідку банку про те, що була допущена технічна помилка і платником застави є саме Володимир Парасюк, суд піддався зайвому формалізму і не скасував рішення ЦВК. Тим самим ЦВК та судова система порушили конституційне право Володимира бути обраним до парламенту! Сподіваємось на швидкий та справедливий розгляд скарги в Європейському суді з прав людини!”, – висловився адвокат.

Як інформувала “Новинарня“, Центральна виборча комісія у червні 2019 року відмовилася реєструвати кандидатами в депутати двох чинних нардепів Володимира Парасюка й Аркадія Корнацького.

Читайте також:
Цемах подав позов у ЄСПЛ проти України та Нідерландів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна