На 100-му році життя помер ветеран дивізії “Галичина” Михайло Мулик

 

На 100-му році життя на Прикарпатті помер ветеран дивізії “Галичина” Михайло Мулик.

Як повідомляє “Новинарня“, про смерть почесного громадянина Івано-Франківська сповістив у суботу, 25 січня, міський голова Руслан Марцінків. 

“Помер Михайло Мулик. Учасник боїв під Бродами, багаторічний в’язень таборів ГУЛАГу, голова Івано-Франківської станиці Галицького Братства вояків дивізії “Галичина”, – написав міський голова у Фейсбуці.

Михайло Мулик народився на Тернопільщині 20 жовтня 1920 року. У 17 років віці він став одним із січових стрільців, а 1943-го вступив до лав української дивізії “Галичина”. Служив командиром батальйону.

Михайло Мулик. Фото: 5 канал

За рік під час битви за Броди потрапив у радянський полон. Після тортур у московській Луб’янці Мулика відправили до таборів.

Покарання відбував, зокрема, в Республіці Комі. Із заслання повернувся у 1954-му році.

Оселився у тодішньому Станіславі, нині Івано-Франківську. Вже у незалежній Україні організував товариство політв’язнів та репресованих. Разом із побратимом створив Братство колишніх вояків “Галичини”.

Написав вісім книжок про український визвольний рух.

Прощання (панахида) з Михайлом Муликом відбудеться у понеділок, 27 січня, о 19:00.

Похорон – у вівторок, 28 січня, об 11:00.

Читайте також:
У Львові пройшов марш на честь дивізії “Галичина”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.