У Львові пройшов марш на честь дивізії “Галичина”

 

У Львові відбувся традиційний щорічний “Парад вишиванок” під назвою “Марш величі духу”, присвячений 73-й річниці дивізії “Галичина” (1-ша Українська дивізія Української національної армії).

Участь в акції 28 квітня взяли понад 200 осіб, переважно молоді люди, які були вбрані у вишиванки, деякі в камуфляжну форму.

Захід проходив без партійної символіки, повідомляє УНІАН. Учасники несли також плакати із символом дивізії й транспарант із написом “Не згасне полум’я слави” на чолі колони.

Акція почалася з покладання квітів до пам’ятника Степану Бандері.
Хоча захід був анонсований як мовчазна хода, демонстранти скандували “Дивізія “Галичина” – герої України!”, “Наша земля – наші герої!”.
Колона пройшла по центру міста до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Незважаючи на анонсовані заяви про можливі провокації, акція пройшла без порушень громадського порядку.

Нацистської чи іншої символіки, яка б суперечила Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, на марші не зафіксовано.

параш вишиванок - дивізія Галичина 2016 1

14-а гренадерська дивізія Ваффен СС “Галичина” – підрозділ у складі німецьких військ, що існував у 1943-1945 роках і укомплектований українцями.
Найвідоміша битва – 13-22 липня 1944 року біля міста Броди Львівської області у складі 13-го корпусу 4-ї танкової армії Вермахту проти радянських військ 1-го Українського фронту (поразка).
Із 19 квітня 1945 року підрозділ отримав назву 1-ша Українська дивізія УНА.

Читайте також:
Маланка-фест у Чернівцях: коники, бедлам, нацисти й повішений Путін. ФОТОРЕПОРТАЖ KAMIENCZANKA

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна