В Україні почала роботу нова посол Куби

 

Нова очільниця посольства Куби в Україні Натача Діас Агілера офіційно заступила на посаду в Києві.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 24 січня, інформує пресслужба Міністерства закордонних справ.

Зазначається, що Агілера передала копії вірчих грамот заступнику міністра закордонних справ України Сергію Кислиці напередодні, 23 січня.

“Сторони констатували взаємну налаштованість на необхідності ведення активного двостороннього діалогу та двосторонніх консультацій у політичній, торгово-економічній та інших сферах. Сергій Кислиця висловив сподівання на зміну позиції Куби в питанні підтримки територіальної цілісності та суверенітету України», – йдеться в повідомленні МЗС.

Як відомо, Куба неодноразово голосувала проти резолюцій ООН, які засуджують агресію Росії проти України, зокрема дії Кремля в анексованому Криму.

Наприклад, Гавана не підтримала резолюцію в грудні 2019 року з вимогами до Росії як до держави-окупанта вивести війська з Криму і припинити тимчасову окупацію території України.

Читайте також:
На Кубі призначили першого за 40 років прем’єр-міністра

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна