На Кубі призначили першого за 40 років прем’єр-міністра

 

Президент Куби Мігель Діас-Канель Бермудес призначив міністра туризму Мануеля Марреро Круса першим головою уряду країни відповідно до нової конституції.

Як повідомляє BBC, це перше призначення прем’єр-міністра Куби за останні понад 40 років.

Посаду прем’єр-міністра на Кубі було скасовано 1976 року тодішнім революційним лідером Фіделем Кастро, а поновлено – відповідно до норм нової конституції, прийнятої на початку 2019 року.

56-річний Мануель Марреро був затверджений главою уряду одностайним голосуванням депутатів Національної асамблеї в суботу, 21 грудня.

Державна газета “Гранма” описує Марреро як політичного діяча, який вийшов із туристичної галузі, одного з головних джерел іноземної валюти на Кубі. У 2000 році він став президентом військової туристичної групи “Гавіота”, чиї готелі підпадають під санкції США.

Марреро був призначений міністром туризму в 2004 році Фіделем Кастро. Незрозуміло, чи залишиться він зараз главою міністерства надалі.

Мануель Марреро візьме на себе певні обов’язки, що зараз покладаються на президента. Однак критики кажуть, що будь-які подібні зміни структури влади є суто косметичними, оскільки Кубинська комуністична партія та військове керівництво залишаються єдиними двома реальними інституціями влади острівної країни.

Читайте також:
На Кубі вперше за 43 роки обрали президента

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна