На Кубі вперше за 43 роки обрали президента

 

Національна асамблея Куби обрала президентом країни 59-річного Мігеля Діаса-Канеля.

Про це у п’ятницю, 11 жовтня, інформує “Радіо Свобода”.

“Національна асамблея народної влади (АНПП) обрала цього четверга, 10 жовтня, президентом Республіки Куба Мігеля Маріо Діаса-Канеля Бермудеса, який обійматиме посаду президента країни до 2023 року”, – йдеться у публікації.

Діас-Канель керував Кубою як голова Держради з квітня 2018 року та був одним з 17 кандидатів на посаду голови держави. Він став першою людиною не з родини Кастро, яка очолила Кубу з моменту комуністичної революції.

Нововибраний лідер має три місяці для призначення прем’єр-міністра на посаду глави уряду, а також губернаторів для 15 провінцій країни.

Крім цього, віце-президентом республіки був призначений Сальвадор Вальдес.

Нагадаємо, у 1976 році на Кубі скасували пост президента. Главою держави був голова Державної ради. Посада президента була введена за результатами референдуму, проведеного на Кубі в лютому 2019 року. У квітні 2019 року також була введена нова Конституція, яка передбачає поступову зміну структури влади держави.

Крім деяких змін у структурі влади, вона також визнала право громадян на приватну власність і вільний ринок.

У липні Куба скоротила кількість депутатів і ввела посаду прем’єр-міністра.

Читайте також:
Кубинці отримають повний доступ до інтернету на мобільних телефонах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна