Контррозвідка на Донеччині затримала двох жінок-інформаторок терористів

 

Контррозвідники Служби безпеки України припинили діяльність інформаторської мережі незаконних збройних формувань терористичної організації “ДНР”, яка діяла у Лиманському районі на Донеччині.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 24 січня, інформує пресцентр СБУ.

“Оперативники та слідчі спецслужби встановили особи двох інформаторок терористів – мешканок Лимана, які тісно співпрацювали із бойовиками. Обидві жінки пройшли детальний інструктаж у Донецьку, який відвідували нібито у приватних справах. Куратори відпрацювали їм завдання, канали зв’язку, узгодили умовний “сленг” для передачі потрібних терористам даних”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за завданнями кураторів диверсійно-розвідувального підрозділу “ДНР” спільниці збирали і засобами електронного зв’язку, передавали відомості про підрозділи ЗСУ, їх чисельність, озброєння, місця дислокації та напрямки переміщення у районі проведення ООС, насамперед залізничним сполученням.

“Отримані дані російські найманці використовували для планування військових дій та диверсій”, – стверджують у спецслужбі.

Наприкінці минулого року в межах розпочатого кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ затримали одну із інформаторок бойовиків у Лимані. Наразі до неї “приєдналася” її спільниця.

Контррозвідники СБУ встановили також особи бойовиків-«кураторів», із якими співпрацювали затримані. Їм також заочно повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованих їм злочинів.

Як інформувала “Новинарня“, контррозвідка звітувала, що впіймала “крота” ФСБ у бойовій бригаді ЗСУ.

Читайте також:
Контррозвідка вивела з “ДНР” ексбойовика. Він розказав про російську техніку в ОРДО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна