Болгарія висилає двох російських дипломатів через підозру в шпигунстві

 

Болгарія оголосила двох підозрюваних у шпигунстві російських дипломатів персонами нон грата і дала їм 48 годин, щоби вони покинули країну.

Як передає “Новинарня“, про це у п’ятницю, 24 січня, інформує посольство РФ у Болгарії у фейсбуці.

Ноту протесту та повідомлення про висилку двох дипломатів послу Росії в Софії Анатолію Макарову вручила глава МЗС Катерина Захарієва.

Зокрема, Болгарія висилає дипломата російського посольства й співробітника Торгового представництва РФ.

Посольство РФ заявило, що жодних доказів, які би підтверджували здійснення дипломатами діяльності, несумісної з їх статусом, представлено не було.

Дипломати покинуть Болгарію в зазначені у нотах терміни, додали в російській дипмісії.

“Російська сторона залишає за собою право на прийняття заходів у відповідь. При цьому вважаємо рішення болгарської влади поширити цю інформацію в публічному просторі до офіційного повідомлення посольства таким, що не відповідає традиційно конструктивному духу відносин між нашими державами”, – заявили у російському посольстві.

Раніше генпрокурор Болгарії повідомив, що двох росіян підозрюють у розвідувальній діяльності на території країни.

За даними слідства, один з них з 2017 року добував інформацію про механізми виборчого процесу в країні. Інший, стверджує слідство, з жовтня 2018 року збирав розвідувальну інформацію в галузі енергетики та енергетичної безпеки країни.

Як писала “Новинарня“, Генеральна прокуратура Болгарії оголосила підозру трьом росіянам за спробу вбивства власника заводу з виготовлення зброї Еміліана Гебрева та ще двох людей.

Читайте також:
У Давосі “сантехніків” із диппаспортами РФ звинуватили в шпигунстві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.