Тварини з державних цирків зможуть жити у екопритулках і парках, – Мінкульт

 

У четвер, 23 січня, Міністерство культури, молоді та спорту України підписало меморандум про співпрацю з ГО “Фельдман Еко-Парк”.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

“Відтепер тварини з державних цирків зможуть жити у екопритулках та екопарках”, – йдеться в повідомленні.

Передбачається, що ГО зобов’язуються розмістити тварин у гідних умовах, які відповідають вимогам кожного виду, доглядати за цими тваринами й надавати ветеринарну допомогу. Також організація буде вести реєстр утримуваних тварин і звітувати про їхній стан.

У меморандумі йдеться про “спільні зусилля, спрямовані на гуманізацію в Україні розважальної діяльності, про необхідність захисту тварин від жорстокого поводження, їх захист та створення належних умов утримання”.

Документ окреслює співпрацю в питанні передачі тварин, які перебувають на балансі Національного цирку до “Фельдман Еко-Парк”.

“Наше зацікавлення як Міністерства не просто припинити використовувати тварин у розважальних програмах, ми думаємо і про те, що буде потім з цими тваринами. Нас цікавить їхня доля”, – зазначила заступниця міністра культури, молоді і спорту Ірина Подоляк.

У Мінкультури мають намір до кінця 2020 року заборонити використання тварин у цирках.

Нагадаємо, Міністерство культури припиняє купувати нових тварин для державних цирків, а також створить робочу групу з виведення тварин із цих закладів.

Як писала “Новинарня“, нещодавно в Україні суд вперше заборонив цирку експлуатувати тварин.

Читайте також:
У Слов’янську в пологовому будинку знайшли 204 кажани

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна