Британія видалить з антитерористичного посібника український тризуб

 

Поліція Британії визнала, що помилково внесла в антитерористичний посібник український національний символ тризуб, та запевнила, що видалить його з навчального документа.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у заяві контртерористичного управління британської поліції.

“Ми маємо тісні робочі стосунки з нашими українськими партнерами та не мали наміру нікого образити. Ми зустрілися з представниками МЗС Британії і посольства України, та вирішили прибрати український тризуб з довідника знаків і символів”, – сказано в повідомленні.

Посольство України у Великій Британії у своєму Twitter відзначило роль дипломатів у досягненні цього рішення.

“У відповідь на численні звернення українців та за результатами роботи українських дипломатів, британська поліція ухвалила рішення видалити Державний герб України з антитерористичного посібника. Дякуємо всім за небайдужість! Слава Україні!”, – йдеться у повідомленні посольства.

Як інформувала “Новинарня“, в документі поліції Британії про боротьбу з тероризмом в розділі про знаки та символи праворадикальних груп, у переліку татуювань наведений малий герб України із підписом “Український тризуб (націоналістичний)”.

На цю публікацію відреагувало посольство України в Британії та МЗС із вимогою видалити образливу публікацію.

Читайте також:
Конгресмени США вимагають від Держдепу внести “Азов” до переліку терористичних організацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна