Суддя з Криму отримав за держзраду 12 років в’язниці

 

Святошинський районний суд Києва визнав винним в державній зраді суддю Красногвардійського районного суду нині анексованого Росією Криму, його засудили до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 22 січня, інформує пресслужба офісу генерального прокурора.

За даними прокуратури, у березні-листопаді 2014 року суддя “забезпечував становлення та зміцнення окупаційної влади РФ шляхом безпосередньої участі в утворенні та функціонуванні незаконно створених російських окупаційних органів на тимчасово окупованій території півострова Крим”.

На думку слідства, суддя умисно надав допомогу Росії “в проведенні підривної діяльності проти України на шкоду суверенітету та територіальній цілісності нашої держави”.

Судовий процес відбувався за спеціальною процедурою, яка передбачає можливість відсутності обвинувачених під час засідань – заочно.

В офісі генерального прокурора також заявили, що в процесі судового розгляду перебуває понад 100 кримінальних проваджень через державну зраду суддів.

Як інформувала “Новинарня“, так звану депутатку Держдуми РФ від Криму Савченко в Києві засудили до 14 років тюрми. 

Читайте також:
“Слово з трьох букв”: в окупованому Криму “суд” оштрафував журналіста за відгук про Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна