Справи Майдану: вбивства Нігояна, Жизневського і Сеника досі не розкриті, – прокурор

 

Прокурор Офісу генерального прокурора Олексій Донський констатує, що станом на сьогодні вбивства учасників Революції Гідності Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника не розкриті.

Про це він сказав у середу, 22 січня, передає УНІАН.

Коментуючи стан розслідування справ щодо подій під час Революції гідності у січні 2014 року в центрі Києва, він зауважив, що “під час цих подій постраждали 240 осіб, зокрема чотири особи загинули”.

“Першою жертвою був Юрій Вербицький, і в той же день, 22 січня, було вбито Нігояна, Жизневського, Сеника. На жаль, ці три вбивства, на сьогодні не розкриті”, – сказав Донський.

Щодо вбивства Вербицького, зазначив прокурор, на сьогодні відбуваються два судових процеси: щодо одного з організаторів злочину і стосовно особи, яка безпосередньо була задіяна у викраденні потерпілих.

“Ще стосовно 11 осіб оголошено розшук. Тобто, ці особи переховуються на території Російської Федерації”, – додав Донський.

За його словами, триває робота зі встановлення замовників цього вбивства.

Читайте також:
У Білорусі сплюндрували пам’ятник на могилі Героя України Жизневського

“Навіть не встановлення, а отримання доказової бази щодо взаємозв’язків осіб, так званих “тітушок”, які безпосередньо виконували даний злочин, і службових осіб Міністерства внутрішніх справ (а така інформація у нас на сьогодні є), які були замовниками безпосередньо його вчинення”, – зазначив прокурор.

Донський нагадав, що на сьогодні щодо подій січня 2014 року в центрі Києва про підозру у вчиненні злочинів оголошено чотирьом колишнім високопосадовцям, 16 колишнім співробітникам розформованого спецпідрозділу “Беркут” та 26 цивільним особам, так званим “тітушкам”.

“У даних злочинах встановлено факти безпосередньої взаємодії органів внутрішніх справ і “тітушок” щодо вчинення відповідних злочинів”, – додав представник прокуратури.

Читайте також:
“Це знущання з пам’яті хлопців”, – батько героя Небесної сотні про звільнення “беркутівців”

“Пробний камінь реваншу”. У Києві затримали вандала, який розтрощив меморіал Нігояну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна