“Це знущання з пам’яті хлопців”, – батько героя Небесної сотні про звільнення “беркутівців”

 

Володимир Голоднюк
батько героя Небесної сотні Устима Голоднюка, громадський активіст

Благими намірами вимощена дорога в пекло (FB)

Бачу, що вимушений більш розгорнуто пояснити свою позицію, бо отримую в приват дуже багато звинувачень, що я черствий і не хочу повернення наших полонених!

Я не проти обміну полонених потрібно витягувати. Але не обов’язково для цього ґвалтувати судову систему. Це одна з основ державності, це одна з тих цінностей, за які Устим віддав життя і за що зараз віддають свої життя наші козаки на Сході.

Втрата права на правосуддя породжує втрату віри в справедливість!

Що в цих словах комусь не зрозуміло? Що не зрозуміло в простих людських бажаннях жити в демократичній і правовій державі – відчувати себе людиною і гордитися цим!

Я вважаю, що мало бути так:

– президент мав виступити перед народом і пояснити, що хоче зробити, а не ховатися за спинами прокурора і суддів. А тим більше не “запілювати” свої дурнуваті відосики з туалету, ванни чи спортзалу. Він повинен пам’ятати, що поки що є гарантом Конституції України, а не актором комедійного шоу!

– А тому потрібно було провести показовий суд і осудити злочинців, що в центрі столиці однієї з найбільших держав Європи розстріляли людей.

Далі він міг використати своє право на помилування, і вже тоді можна говорити про обмін.

А те, що ми бачимо, – це скотство і знущання над пам’яттю хлопців.

У мене все.

Маю честь!

Читайте також:
На Банковій видали темник, як виправовувати звільнення “беркутів” для обміну полоненими, – Сініцин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна