Вбивство на Київщині: два АТОвці посварилися через президентів

 

У селищі Іванків Київської області патрульні зупинили автомобіль УАЗ, в салоні якого виявилося тіло 47-річного Івана Іваненка з вогнепальним пораненням. Водій автомобіля Валерій Кононенко зізнався, що застрелив свого знайомого під час сварки.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 2о січня, інформує пресслужба поліції Київської області.

“З’ясувалося, що цього дня вони з товаришем вживали алкогольні напої. В автомобілі між чоловіками, які свого часу брали участь у бойових діях на Сході країни, виникла суперечка, яка переросла у стрілянину. Під час сварки водій з мисливської зброї вистрілив у бік товариша, який сидів позаду”, – йдеться в повідомленні.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Іванківського відділення поліції, 49-річного чоловіка затримали. Як речовий доказ вилучено знаряддя злочину – мисливську рушницю без документів.

Тіло 47-річного загиблого скеровано на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причин смерті.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за фактом умисного вбивства. Поліція встановлює причини конфлікту. Вирішується питання про оголошення підозри чоловікові.

Як повідомляють “Факти” з посиланням на пресофіцера поліції Київської області Миколу Жуковича, суперечка двох чоловіків була пов’язана з політикою.

“І 49-річний підозрюваний, і його жертва – обоє раніше служили на Донбасі, обоє учасники бойових дій. Напередодні вони разом випивали. Потім в якийсь момент між ними розгорілася сварка. Чоловіки почали сперечатися про те, який з президентів України ефективніший – Петро Порошенко чи Володимир Зеленський. Сварка не вщухла і після того, як обидва ветерани сіли в автомобіль УАЗ і вирушили додому. Один з них перебував на задньому сидінні. Мабуть, коли аргументів у суперечці більше не залишилося, водій пригальмував, взяв мисливську рушницю, яка була у нього в машині, і вистрілив у свого опонента. Смерть настала миттєво“, – повідомив Жукович.

Загиблий – Іван Іваненко. У нього залишилися троє дітей і мама, з якою він жив у селі Леонівка, передає ТСН.

За словами матері, в 2014-му син добровольцем пішов на Донбас, був в Іловайську, але від неї приховували, що він тоді потрапив до рук терористів і побував у полоні. Після повернення з війни працював водієм.

Підозрюваний у вбивстві – житель сусіднього села Феневичі Валерій Кононенко.

Обох чоловіків односельці характеризують позитивно.

Місцеві жителі розповіли, що Іван і Валерій разом побудували маленьку церкву в селі.

Читайте також:
На Херсонщині оголосили підозру ліснику-“кіборгу”, який застрелив браконьєра. Лєший заявляє про самооборону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна