У Міноборони заперечили продаж Будинку офіцерів у центрі Львова

 

Міністерство оборони наразі не виставило на продаж Будинок офіцерів у Львові, однак вивчає усі можливі шляхи отримання коштів для забезпечення житлом військовослужбовців.

Про це у вівторок, 21 січня, повідомили у пресслужбі оборонного відомства.

“Будинок офіцерів №58 у Львові не виставлений на продаж. Будівля перебуває на балансі Міністерства оборони України. Офіційні рішення щодо продажу Будинку офіцерів у Львові з боку посадових осіб, які мають на це законні підстави, не ухвалювалися”, – сказано у повідомленні Міністерства оборони.

Водночас у міністерстві не уточнили, чи може бути будинок виставлений на аукціон у майбутньому, наголосивши, що вивчають усі можливі способи отримання коштів для забезпечення житлом військовослужбовців. Запевняють, що будь-яка реалізація військового майна буде проводитися в максимально публічно і з широким інформуванням громадськості

Водночас  Міноборони продовжує системну роботу над пошуками шляхів забезпечення військовослужбовців житлом. В рамках вказаної роботи розглядаються всі можливі законні способи фінансового вирішення цього питання”, –  мовиться у повідомленні.

Про ймовірний продаж Будинку офіцерів у центрі Львова раніше повідомив його начальник Віталій Провозін. За його словами, Головне квартирно-експлуатаційне управління ЗСУ за дорученням заступника міністра оборони опрацьовує питання виставлення будівлі на продаж. Отримані від продажу кошти, за словами Провозіна, планують скерувати на закупівлю житла для військовослужбовців.

Повідомлення про можливий продаж будівлі Будинку офіцерів неабияк схвилювало львів’ян та істориків.

Міський голова Львова Андрій Садовий уже запропонував Міноборони не продавати його, а зберегти будівлю як осередок культури та військово-патріотричного виховання. При цьому Львівська міськрада готова профінансувати повну реставрацію цієї будівлі. Загальна площа будинку складає 5500 м2. Він потребує капітального ремонту, на це потрібно близько 13 млн грн.

До 1944 року цей будинок, зведений у середині XIX ст. коштом громади міста, функціонував Народний дім. Після звільнення Львова від нацистської окупації будинок реквізували радянські військові і перетворили його на Окружний будинок офіцерів Львівського військового округу.

Читайте також:
Учасникам АТО виділили 35 квартир у Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна