Учасникам АТО виділили 35 квартир у Києві

 

У Дарницькому районі Києва у новому житловому будинку КМДА виділила 35 квартир для учасників АТО.

У вересні планують виділити ще 106 квартир. Про це у вівторок, 30 липня, повідомляє офіційний портал Києва.

Спільно з Радою ветеранів АТО міська владастолиці  працює над забезпеченням житлом учасників антитерористичної операції.

У всіх 35 квартирах зробили косметичний ремонт, встановили сантехніку, електроплити, провели електропроводку та встановили електрофурнітуру, індивідуальні лічильники. Цей будинок відповідає сучасним стандартам енергоефективності, утеплений, із енергоощадними металопластиковими вікнами.

У подвір’ї облаштовано дитячий майданчик, гостьові автостоянки, проведено благоустрій прибудинкової території та асфальтування під’їзних шляхів і частини вулиці.

Багатоповерхівку підключили до нових інженерних комунікацй, будинок має безбар’єрний доступ для маломобільних мешканців і відвідувачів, облаштовані пандуси.

Нагадаємо, на квартирному обліку в пільговій черзі на отримання житла перебуває 3283 сім’ї та одиноких громадян – учасників АТО.

У 2017-2019 роках для поліпшення житлових умов учасників АТО (зокрема, що мають інвалідність) Департамент будівництва та житлового забезпечення передав райдержадміністраціям 280 квартир, придбаних за кошти міського бюджету.

Як зазначив заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп, протягом двох роківдобудують житловий будинок на бульварі Кольцова, там передбачено виділити 388 квартир для учасників АТО.

За його словами, у Києві також працює програма 50/50, яка допомагає учасникам бойових дій у поліпшенні житлових умов. Зокрема, за цією програмою у Солом’янському районі будують житловий комплекс, у якому передбачено більше 200 квартир для учасників АТО. У Голосіївському – планують збудувати житловий комплекс, де також буде передбачено житло для учасників АТО.

Читайте також:
У Києві полковник поліції купив 9 квартир за гроші з продажу службової інформації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна