У Міноборони на службу намагалася влаштуватися кримчанка з громадянством РФ та друзями у ФСБ

 

Військова контррозвідка Служби безпеки України заявляє, що завадила працевлаштуванню на відповідальну посаду до Міністерства оборони України кримчанки з російським громадянством та зв’язками зі спецслужбами країни-агресора.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 21 січня, інформують у пресцентрі СБУ.

Оперативники СБУ встановили, що протягом кількох років до тимчасової анексії Кримського півострова українка проживала за кордоном. Відразу після подій 2014 року жінка повернулася в Крим, де отримала російський паспорт нібито для оформлення нерухомості.

“Невдовзі вона переїхала до Києва. Проте осісти на материковій частині України не поспішала – вона не мала ані постійного місця заробітку, ні джерела доходів. У цей час кримчанка часто виїздила до Росії та до тимчасово анексованого півострова, де зафіксовані її контакти з представниками спецслужб країни-агресора. Саме після однієї з таких подорожей жінка раптово вирішила працевлаштуватися до Міністерства оборони України”, – йдеться у повідомленні речників СБ.

Зазначається, що жінка претендувала на одну із керівних посад у підрозділі департаменту держзакупівель відомства.

“Ця ділянка роботи передбачає доступ до секретної інформації в оборонній сфері та пряму комунікацію з високопосадовцями країн-членів НАТО“, – акцентують пресофіцери спецслужби.

Претендентка навіть встигла пройти кілька відбіркових етапів для остаточного зарахування на посаду, але проведена Службою перевірка встановила обставини, які несумісні з державною службою в Міноборони.

“Жінка “забула” вказати, що має російське громадянство, знайомих з ФСБ та не повідомила зміст розмов із ними. Співробітники СБУ провели з нею бесіду та попередили про кримінальну відповідальність за державну зраду”, – підсумували у спецслужбі.

Читайте також:
Контррозвідка звітує, що впіймала “крота” ФСБ у бойовій бригаді ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна