Через скорочення держфінансування кримськотатарський канал ATR опинився на межі закриття

 

На кримськотатарському телеканалі ATR із редакцією в Києві скорочено 45% колективу.

Про це 21 січня повідомив “Детектор медіа” з посиланням на власника каналу бізнесмена Ленура Іслямова.

За його словами, канал ATR перебуває на межі закриття. З каналу звільнили близько 40 людей – це журналісти, режисери та ін. Скорочено випуски новин і припинено прямі ефіри.

“Через недофінансування нам довелося скоротити не лише кількість випусків новин, а й live (прямі ефіри) з Криму. Нам довелося відкликати чотирьох журналістів, які працювали в Криму. Зараз ми призупинили виробництво всіх програм, які ми робили з Криму. Ми просто не можемо цього собі дозволити”, – розповів Іслямов.

Також уже протягом місяця холдинг Ленура Іслямова не має змоги дублювати кримськотатарською мовою контент для дитячого телеканалу Lale.

Як повідомляла “Новинарня“, після незаконної анексії Криму колабораціоністська влада не дала ліцензію на мовлення каналу ATR, що належить Ленуру Іслямову – організатору антиросійських акцій на межі з окупованим півостровом.
17 червня 2015 року канал, орієнтований на кримських татар, відновив мовлення з Києва.
Згодом ATR заявив про відсутність фінансування з держбюджету України та про намір переїхати у Литву.
У Криму канал заблокували навіть в інтернеті.
У грудні 2016 року президент Петро Порошенко підписав закон, відповідно до якого приватний кримськотатарський телеканал ATR мають фінансувати з держбюджету України. Відтоді ATR отримував фінансову підтримку з державного бюджету за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих із території України.

У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грн.
На початку 2020 року канал ATR опинився на межі закриття через призупинення фінансової підтримки з держбюджету.

Читайте також:
Українське іномовлення UATV припинило міжнародну трансляцію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна